Ιστορίες

Βρέθηκε τελικά ο θησαυρός του διαβόητου πειρατή William Kidd;

Βρέθηκε τελικά ο θησαυρός του διαβόητου πειρατή William Kidd;

Example image of Βρέθηκε τελικά ο θησαυρός του διαβόητου πειρατή  William Kidd;

Μια ομάδα εξερευνητών θαλάσσης, ανακάλυψε πριν λίγες εβδομάδες μια τεράστια ράβδο από ασήμι, κοντά στο μικρό νησί Île Sainte-Marie, στα ανοικτά των ακτών της Μαδαγασκάρης.

Η ράβδος εικάζεται πως ανήκε στον Καπετάνιο William Kidd, τον διάσημο πειρατή του 17ου αιώνα, ο μυθικός θησαυρός του οποίου, ενέπνευσε τον γνωστό συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον να γράψει το βιβλίο “Το Νησί του Θησαυρού”.

Η ασημένια ράβδος βάρους 55 κιλών, που ανακάλυψε η ομάδα, πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη που ανακαλύφθηκε ποτέ από ένα ναυάγιο και παραδόθηκε με όλες τις τιμές κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στον Πρόεδρο της Μαδαγασκάρης, Hery Rajaonarimampianina, παρουσία Βρετανών και Αμερικανών διπλωματών.

Ο διάσημος εξερευνητής θαλασσών Barry Clifford που ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής δήλωσε: “Μετά από δεκαπέντε χρόνια έρευνας και αποστολών στην Μαδαγασκάρη κάναμε μια απίστευτη ανακάλυψη. Καθώς ερευνούσαμε το ναυάγιο πιστεύοντας ότι είχαμε να κάνουμε με το πλοίο “Adventure Galley” του καπετάνιου Kidd, ανακαλύψαμε μία γιγαντιαία ασημένια ράβδο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η ράβδος αποτελεί μέρος του θησαυρού του καπετάνιου Kidd. Είναι μια τεράστια ανακάλυψη για εμένα και την ομάδα μου και ένα ακόμη μεγαλύτερο εύρημα για τη Μαδαγασκάρη, αλλά και την παγκόσμια ιστορία.”

Ο Καπετάνιος Kidd καταδικάστηκε για πειρατεία και στις 23 Μαΐου του 1701 εκτελέστηκε στο Λονδίνο, μετά από ένα ταξίδι του στον Ινδικό ωκεανό. Η σορός του αλείφθηκε με πίσσα και κρεμάστηκε με αλυσίδες κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, ως προειδοποίηση προς τους επίδοξους πειρατές.

Από τον θάνατό του και έπειτα, ο τόπος που βυθίστηκε το πλοίο του “Adventure Galley”, αλλά και ο θησαυρός του, έχουν περάσει στην ιστορία των σημαντικότερων πειρατικών θρύλων.

ΦΙΛΤΡΑ