Ποιοι Είμαστε

Ελληνική Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι, με χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Ένωσής μας.

Η Ελληνική Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης- Ε.Ε.ΦΙ.Μ., ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2011, έτος που έγινε ορόσημο με τις πρώτες εγγραφές των ιδρυτικών μελών.

Η ιδέα της ίδρυσης ήταν επιθυμία, πόθος και πρωτοβουλία του τότε Επίτιμου Προξένου της Μαδαγασκάρης στη Ελλάδα Θανάση Κωστούλα, ο οποίος ήθελε να εκφράσει και να κρατήσει ζωντανή την αγάπη και τον σεβασμό που είχε για την Μαδαγασκάρη, χώρα όπου είδε για πρώτη φορά το φώς της ζωής, όπως σχεδόν όλα τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης.

Ακολουθώντας τις καινοτομίες των καιρών σε συνεργασία με την εταιρεία Mellonest δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.madagascar.gr, η οποία  δίνει την δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να ενημερώνεται άμεσα για τα νέα της Ε.Ε.ΦΙ.Μ.

Oι σκοποί της Ένωσής μας είναι :

• Να προωθήσει και να συνδράμει ουσιαστικά στη βελτίωση των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, οικονομικών, εμπορικών, επιστημονικών, τουριστικών σχέσεων μεταξύ της Μαδαγασκάρης, της Ελλάδας και των χωρών της Ευρώπης.

• Να παρέχει πληροφορίες σ’ όλους τους ενδιαφερομένους για τις δυνατότητες που παρέχει η Μαδαγασκάρη, η Ελλάδα και φυσικά η Ευρώπη αντίστοιχα, ώστε να δημιουργηθεί αύξηση και σύσφιξη των σχέσεων σε μόνιμο επίπεδο.

• Να διοργανώνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τη διάδοση του μαλαγκάσικου Πολιτισμού, τέχνης, ιστορίας, αποστολών, ταξιδίων, εκτύπωσης ενημερωτικών εντύπων, εκτύπωσης βιβλίων κλπ.

• Να διευκολύνει τις επαφές μεταξύ Μαλαγκάσων, Ελλήνων και Ευρωπαίων Οικονομικών – Εμπορικών παραγόντων για συναντήσεις και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Μαδαγασκάρης – Ελλάδας – Ευρώπης.

• Να συμβάλει στην κατοχύρωση ελεύθερης ανταλλαγής πληροφοριών πάνω στα προηγούμενα θέματα και ελεύθερης διακίνησης κοινωνικών, πολιτιστικών, οικονομικών, και φιλοσοφικών ιδεών.

Οι δραστηριότητες είναι:

• Η ανάπτυξη κάθε είδους μορφωτικής, πολιτιστικής, οικονομικής  και ψυχαγωγικής δραστηριότητας, όπως ενδεικτικώς διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις εντύπων, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – εκδρομές, προβολή ταινιών κλπ., βιβλιοθήκες, εντευκτήρια, αναγνωστήρια, λέσχες.

• Η συγκρότηση ομάδων εργασίας επί των προηγουμένων θεμάτων.

• Η διατήρηση επαφών με τις αρμόδιες αρχές.

• Κάθε άλλο πρόσφορο μέσον κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου

Ελπίζουμε η www.madagascar.gr να γίνει ένας χώρος συνάντησης και ενημέρωσης. Φιλοδοξία μας είναι να μπορείτε εύκολα να ενημερώνεστε για όλα τα δρώμενα της Ένωσής μας. Μπορείτε να στείλετε ιδέες, φωτογραφίες, ιστορίες και προτάσεις που θα διευρύνουν και θα αναβαθμίζουν τη λειτουργία της Ε.Ε.ΦΙ.Μ. στο email enfimad@yahoo.com.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα της Ε.Ε.ΦΙ.Μ. και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι

Πρόεδρος

Γκόνη Καλλιρρόη

Αντιπρόεδρος

Κωστούλα Νικολέττα

Γενικός Γραμματέας

Βασιλάκος Αλέξανδρος

Ταμίας  

Μουτσοπούλου Ευγενία

Ειδική Γραμματέας

Μπάρμπα Μεταξία

Μέλος

Andrianirina Jean Daddah

Μέλος

Βασιλείου-Μελλή Ανθούλα

Μέλος

Κοτσιώνη Μηλιά

Μέλος

Μπάρμπας Θωμάς

Η σύνθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι

Μέλος    

Σάμπαλη Άννα-Ζιζέλ

Μέλος

Κοτσιώνη Γεωργία

Μέλος 

Μπροκάκη-Καλαφατά Μαρικούλα

Αν.Μέλος 

Ramasindraibe Hery Razaivelo

ΦΙΛΤΡΑ