Συνταγές

Gâteau à la banane et à la vanille Malagasy (Γλυκό με μπανάνα και βανίλια Μαδαγασκάρης)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 6

 Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 4 μπανάνες
  • 1 γιαούρτι μπανάνας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες Μαδαγασκάρης
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτουμε το γιαούρτι με γεύση μπανάνα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη βανίλια συνεχίζοντας απαλά το ανακάτεμα.

Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις προσθέτουμε στο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και προσθέστε το μίγμα του γλυκού. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

ΦΙΛΤΡΑ