Συνταγές

Curry de poisson et des crevettes au lait de coco (Ψάρι με κάρυ και γαρίδες σε γάλα καρύδας) 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά: 

  • 16 γαρίδες
  • 8 coquille Saint Jacques
  • 300 γραμμάρια φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρο, γλώσσα, … )
  • 160 γραμμάρια σολομού
  • 30 γραμμάρια γάλα καρύδας
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο ​​gingembre (τζιντζερ)
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό ενός λεμονιού πράσινου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία:

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το gingembre (τζιντζερ) και μαζί με την πάπρικα και το κόλιανδρο ανακατεύουμε καλά στο Multi.

Κόβουμε τα ψάρια σε κομμάτια.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτά τα St. Jacques σε λίγο λάδι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σοτάρουμε το μίγμα μπαχαρικών στο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας και πασπαλίζουμε με κάρυ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού και τα κομμάτια του ψαριού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε τα coquille Saint Jacques και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε 3-5 λεπτά.

ΦΙΛΤΡΑ