Συνταγές

Beignets de poulet Malagasy (Λουκουμάδες κοτόπουλου Μαδαγασκάρης)

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Έτοιμο σε: 1 ώρα

Μερίδες: 8

Υλικά:

  • 8 στήθη κοτόπουλου, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά σούπας κάρυ σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Nuoc (σάλτσα ψαριού)
  • 4 αυγά, κρόκους και ασπράδια χωριστά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κομμάτι βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού, λιωμένο
  • 40 γραμμάρια γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα Nuoc, αφού τα πασπαλίσουμε με κάρυ. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ με αλάτι, πιπέρι και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα εναλλάξ σιγά-σιγά. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα απαλά. Ανακατεύουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μίγμα.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες κοτόπουλου σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε τα κομμάτια να ψηθούν από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως.

ΦΙΛΤΡΑ