Συνταγές

Poulet et crevettes au carry (Κοτόπουλο και γαρίδες με κάρυ) 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα κομμένα σε κομμάτια)
  • 20 μεγάλες ωμές γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 4 ψιλοκομμένες τομάτες
  • 400 γραμμάρια γάλα καρύδας
  • 1 gingembre (τζιντζερ) σε μέγεθος καρυδιού, τριμμένο στο τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξηρό θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Χυμός από 1 πράσινο λεμόνι
  • Λάδι καρύδας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία:

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά της ώρας το κοτόπουλο.

Κατόπιν σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι καρύδας.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το gingembre (τζιντζερ).

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα καρυκεύματα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.

Το φαγητό σερβίρεται με λευκό ρύζι τύπου basmati.

ΦΙΛΤΡΑ