ΝΕΑ

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου του ΟΧΙ στο Ανταναναρίβο Μαδαγασκάρης

Γράφει ο εκπ/κός του σχολείου, κ. Γεώργιος Γαλανόπουλος

Με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση τίμησε ο Ελληνισμός της Μαδαγασκάρης τους ήρωες του ’40, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στον εορτασμό της Επετείου του “ΟΧΙ” που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Κοινότητα Μαδαγασκάρης και το Ελληνικό Σχολείο στο Ανταναναρίβο. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας στο Ανταναναρίβο, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης κ. κ. Ιγνάτιος, ο Αξιότιμος επ. Πρόξενος κ. Παναγιώτης Ταλούμης και πλήθος Ελλήνων της Ομογένειας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Προσευχή του Σεβασμιότατου, τον Εθνικό μας Ύμνο που τραγούδησαν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, τις ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ε. Κ. κ. Γεράσιμο Σάμπαλη και τον επ. Πρόξενο κ. Π. Ταλούμη, την προβολή βίντεο σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα και το Έπος του ’40.

Αμέσως μετά, ο εκπαιδευτικός Γ. Γαλανόπουλος και οι μαθήτριες Ούνη Σάμπαλη και Σαΐρα Μανολά, έβγαλαν λόγο για την «Επέτειο του ΟΧΙ» στην ελληνική, στη μαλαγάσικη και στη γαλλική γλώσσα. Ακολούθησαν η απαγγελία ποιημάτων και σχολικά τραγούδια από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Μεγάλη έκπληξη επεφύλαξαν στους παρευρισκόμενους η μαθήτρια Ωκεανίς Λεονταρή και ο Ράιαν Λεονταρής με το τραγούδι του Ν. Βέρτη “θέλω να με νοιώσεις”, που τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά αμέσως μετά τη λήξη της εορταστικής εκδήλωσης. 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’40!!! 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ!!! 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δείτε αποσπάσματα της εκδήλωσης στο  video:

HTTPS://DRIVE.GOOGLE.COM/FILE/D/14R3TT25ISLZY_1MCSU_WU90_6LA8UFUR/VIEW?USP=SHARING

ΦΙΛΤΡΑ