Συνταγές
Οι γεύσεις της Μαδαγασκάρης είναι ξεχωριστές και περιέχουν στοιχεία πολυπολιτισμικά. Τις χαρακτηρίζουν τα πολλά και ποικίλα αρώματα από τα διάφορα μπαχαρικά και καρυκεύματα που το νησί διαθέτει. Οι 18 φυλές του νησιού, μαζί με τους Άραβες, Ινδούς, Κινέζους, Μαλαίσιους, Γάλλους, Κρεολούς, κ.ο.κ. έχουν συμβιώσει αρμονικά και τούτο αποτυπώνεται παντού.
Ασυνήθιστες σπεσιαλιτέ αποτυπώνονται στα εξωτικά πιάτα αυτού του νησιού του Ινδικού Ωκεανού. Το λευκό βραστό ρύζι (vary) δε λείπει από κανένα γεύμα και σερβίρεται συνήθως με κρέας zebu, κοτόπουλο, ψάρι και θαλασσινά.
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πιάτα είναι η romazava. Περιλαμβάνει κρέας από zebu (βόδι Μαδαγασκάρης) σε ζουμί από πικάντικα brèdes mafanes (χόρτα) και gingembre (πιπερόριζα) με ρύζι, rougaille και sakay. Η αίσθηση σφυρίγματος στο στόμα που προκαλεί μούδιασμα στη γεύση είναι συναρπαστική.
Το ίδιο συμβαίνει και στα γλυκίσματα του τόπου, όπου περίοπτη θέση έχουν οι καρύδες, τα εξωτικά φρούτα και το ζαχαρούχο γάλα. Τα ροφήματα έχουν και αυτά καρυκεύματα και οδηγούν τις αισθήσεις σε άλλες ΄΄διαδρομές αναζήτησης΄΄.
Θα προσπαθήσουμε να μυήσουμε τον επισκέπτη στις γεύσεις αυτές παραθέτοντας παρακάτω κάποιες συνταγές του τόπου αυτού.